نگاهي به كارنامه يكساله شركت ملي نفت ايران به مناسبت هفته دولت/6عمل به مسئوليتهاي اجتماعي در مسیر توسعه صنايع نفت و گاز/ كمک 1300 ميليارد ريالي نفت به مناطق سیلزدهشرکت ملی نفت ایران در کنار انجام فعالیتهای بالادستی صنعت نفت که در بخشهای اکتشاف، حفاری و تولید از میادین نفت و گاز خلاصه میشود، توجه ویژهای به انجام امور عامالمنفعه دارد.مدیریت نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز که پیشتر با عنوان طرح کمک به عمران مناطق نفتخیز شناخته میشد، هسته اصلی این دسته از فعالیتها در شرکت ملی نفت ایران به شمار میرود. این مدیریت از آغاز به کار خود منشا آثار ارزشمندی بوده است، به گونهای که دستاوردهای این مدیریت در سالهای گذشته در زمينههاي گوناگون از جمله آموزشی، ورزشی، بهداشتی، راه و شهرسازی، خدماتی، فرهنگی، بهداشتی و درمانی، زیرساختی و زیست محیطی بسیار چشمگیر است.
بر اين اساس، تا كنون 3744 پروژه به تفكيك 1270 پروژه آموزشی، 1105 پروژه ورزشی، 580 پروژه بهداشتی، 46 پروژه راه و 743 پروژه خدماتی با اعتباري معادل 16 هزار و 556 ميليارد ريال در شركت ملي نفت ايران انجام شده است.
این مدیریت در سال 97 همچنين، ساخت 48 واحد آموزشی در استان خوزستان با تامین اعتبار از سوی شرکت ملی نفت ایران را در دست اجرا قرار داده است.
ساخت مجموعه 2000 واحدی مسکن مهر نفت اهواز به انضمام 6 باب مدرسه و 2 باب مسجد با اعتبار 125 میلیارد ریال از دیگر پروژه هایی است که در سال گذشته در حال انجام بوده است.
بهره برداری از بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی 175 تخت خوابی شهدای صنعت نفت دشت آزادگان نيز از ديگر اقدام های عملی در این حوزه است که سال گذشته به بار نشسته است.
نقش كليدي نفت در امدادرساني به هموطنان سيل زده
در اين ميان نقش آفريني شركت ملي نفت ايران در مديريت و مهار حادثه سيل اخير خوزستان، به عنوان نمونه اي از اجراي تعهدات اين شركت در حوزه مسئوليت هاي اجتماعي، كارنامه روشني از موفقيت اين شركت در انجام خدمات عام المنفعه به جاي گذاشت.
در حادثه سيل اخير در زادگاه نفت، تمامي شركت هاي تابعه با نظارت شركت ملي نفت ايران بسيج شدند و در مسير خدمت رساني به هموطنان سيل زده گام برداشتند.
در اين ارتباط ضمن برگزاري نشست هاي تخصصي كميته مديريت بحران در شركت هاي تابعه شركت ملي نفت ايران در استان خوزستان، راهبردهاي اساسي در جهت مهار سيل و بسيج كمك هاي عام المنفعه به هموطنان سيل زده، همگام با حفظ حداكثري توليد نفت و ايمن سازي تاسيسات نفتي تدوين و اجرايي شد.
اين راهبردها كه با هماهنگي كامل با دستگاه هاي اجرايي استان خوزستان به منظور مديريت بحران صورت گرفته بود، با مشاركت فعال شركت هاي مناطق نفتخيز جنوب، ملي حفاري، نفت وگاز اروندان، مهندسي و توسعه نفت و پايانه هاي نفتي ايران عملياتي شد.
بهره گيري از تمامي امكانات فني و توان نيروي انساني فعال در اين شركت، به كارگيري صدها دستگاه ماشين آلات سبك و سنگين و خدمات لجستيكي، اعزام تيم هاي تخصصي پزشكي به منطقه و ارائه خدمات درماني، تهيه و توزيع غذاي گرم، دارو و آب آشاميدني، تامين كانكس و محل اسكان موقت براي سيل زدگان و تامين بخشي از وسايل و تجهيزات زندگي در كنار مديريت و برنامه ريزي در پايش و كنترل منظم سطح تراز آب در مناطقي همچون تالاب هورالعظيم و مقاوم سازي تاسيسات صنعت نفت براي از بين بردن مخاطرات مربوط به نشت نفت در آب هاي سطحي و زير زميني از جمله خدماتي بود كه طي بحران يك ماهه خوزستان از سوي شركت ملي نفت ايران و شركت هاي تابعه آن به سيل زدگان ارائه شد.
كمك 1300 ميليارد ريالي نفت به سيل زدگان
شركت ملي نفت ايران در راستاي سياست هاي ابلاغ شده از سوي وزارت نفت و ادامه خدمات عام المنفعه خود در امداد رساني مستمر به سيل زدگان خوزستان، جبران بخشي از آسيب هاي وارد شده به ساكنان اين منطقه را در دستور كار قرار داده و مقرر كرده است تا 1300 ميليارد ريال را به ارائه خدمات عمراني در اين مناطق اختصاص دهد.
براين اساس، مشاركت در ساخت و بازسازي 109 مدرسه (شامل 609 كلاس درس) با اعتبار 500 ميليارد ريال، بازسازي 107 مركز درماني با اعتبار 400 ميليارد ريال و مشاركت در احداث و تعميرات 9901 واحد مسكوني در 200 روستا با اعتبار 400 ميليارد ريال در شهرستانهاي مناطق نفتخيز در برنامه قرار گرفته است.
ادامه دارد...
23230/4